Halo Halo

Jeg var innom Cafe de Rosa som ligger i Skippergata 20 i Oslo. Cafe de Rosa er en restaurant som serverer filipinsk matretter. Jeg har hørt at de solgte halo halo, noe som er ene veldig populær dessert på Filippinene, så dette tenkte jeg var noe jeg måtte prøve. Halo halo koster 69kr som er faktisk en ganske grei pris.

Jeg var først skuffet da jeg fikk den for den så ikke ut som det skal være, eller det jeg er vant til å se den. Det manglet også noen varer som pleier å være i en halo halo. Det er ganske forståelig at det mangler siden de er nok ikke tilgjengelig her i Norge, så da må man bare klare seg uten de og finne annet for erstattning. Synes også at beholderen var for liten siden det sølte ganske mye. Etter at jeg fikk endelig mikset de ordentlig, gikk det egentlig bare greit. Den var faktisk ganske god, og mye bedre enn forventet. Kommer sikkert til å bestille det igjen den gangen jeg skal tilbake.

Han som jeg var sammen med bestillte kwek-kwek. Det er vel friterte hardkokt egg med edikk eller noe, jeg er litt usikker. Fikk bare en liten smak og den var også god.


//I went to Cafe de Rosa which is in Skippergate 20 in Oslo. It is a restaurant which serves Filipino food. I heard that they were selling halo-halo (it is a very popular dessert in the Philippines) so I thought that this was something I had to try. Their halo-halo costs 69kr, which is actually a pretty decent price.

I was disappointed at first when it did not look like how it usually looks like, rather how I am used to seeing it. There were also ingredients that were usually in halo-halo that was missing. I do understand the missing ingredients, that is because they are maybe not available here. The replacements are understandable. I also think that the cup or glass used was too small for the halo-halo. They were pouring from the sides. After mixing them all, I did think that the halo-halo was not that bad. It was actually pretty good and a lot better than what I expected. I might just order it again the next time I’ll be there.

The person I was with ordered some kwek-kwek. Those are deep-fried hard boiled eggs with some vinegar or something, I’m not sure. I got to taste a little bit of it, and it was also good.

#cafederosa #halohalo #kwekkwek

Søndagskos

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle våkne opp kl 5 på en søndag. Sånn er det når man har fått tidligvakter. Dagen gikk faktisk ganske fort følte jeg samtidig som jeg gikk glipp av ting.

Etter jobben bestillte jeg sushi på Godbit sushi. Som vanlig bestillte jeg Godbit maki til meg selv og som alltid så var den så utrolig god. Jeg møtte også noen for å hente Tyrkisk Peber som ble kjøpt til meg da han var på en handletur i Sverige i går. Det jeg ikke forventet var at han kjøpte meg en hel pose med sure godterier i tillegg. Sure godterier er vel det beste jeg vet om. Jeg skal selvfølgelig ikke spise alt selv, dette skal jeg dele med søskene mine.

Nå koser jeg og søsteren min med godteri og sesong 3 av How I Met Your Mother 😀 Ha en fin fin søndag 🙂


//I never thought that I would wake up at 5AM on a Sunday. That’s what happens when you get early shifts. The day went pretty fast, but at the same time I feel like I missed out on a lot of things.

After finishing work I ordered som sushi at Godbit Sushi. As usual I ordered the Godbit maki for me, and as usual it is so good. I also met someone to get the Tyrkisk Peber that was bought for me when he went shopping in Sweden yesterday. What I did not expect thought was he buying me a big plastic bag of sour candies. I love sour candies, they’re the best in my opinion. I won’t eat them all up of course, I would share this with my siblings.

Well, I am not eating candy with my sister while watching season 3 of How I Met Your Mother 😀 Have a nice Sunday 😀

 

Travel Wishlist: Venezia

 

Jeg har satt Venezia høyt oppe i min reise ønskeliste. Jeg har aldri vært i Italia, men jeg alltid hatt lyst til å dra dit. Jeg har lyst til å dra til Roma, men jeg tror at Venezia frister mye mer. Jeg synes det er så utrolig flott ut i fra bildene, å reise med båt rundt byen bl.a. Om jeg skulle reise dit så vil det nok ikke være i en uke, men kanskje noen få dager. Roma kunne jeg tenkt med å være i flere dager. Jeg vet ikke helt, har bare veldig lyst til å besøkte Venezia.

 

 

 


//I have placed Venice way up high in my travel wishlist. I have never been to Italy, but I have always wanted to go there. I want to go to Rome, but I feel like Venice is much more tempting. From the pictures it looks so nice to go there, travelling with a boat around town and stuff. If I ever go there I think I would be there for just a few days. I could think of being in Rome for a much longer duration. I’m still not quite sure, but I do really want to visit Venice.

#venezia #venice #italia

Friday in pictures: Burger Joint and Terminator Genysis

I dag hadde jeg faktisk en ganske grei dag på jobb. Etter jobb dro jeg rett til Nationaltheatret for å finne et sted å spise før jeg skulle se på kino. Var litt vanskelig å finne et sted å spise, men gikk for Burger Joint på Aker Brygge. Synes de har god burger jeg, litt fet men god. Fant et passe fint sted å sitte for å nyte burgeren og solen før jeg dro av gårde til å se på Terminator Genysis.

Jeg vokste opp med Terminator filmene, så dette måtte jeg absolutt se. Det var action gjennom hele filmen, så det er jo ganske bra det. Ikke noen kjedelige scener. Jeg synes at Emilia Clarke likner litt på hun som spillte Sarah Connor i de gamle filmene. Det er også litt rart å ikke se henne med platinablond hår. Var også litt glad for å se Matt Smith fra Doctor Who. Arnold likte jeg veldig godt, han var veldig flink 😀 Hvis noen skal se på det så anbefaler jeg å vente til etter credits 😉

Nå må jeg faktisk gå å legge meg for jeg har jobb tidlig i morgen.// I actually had an okay day at work today. After work, I went to National Theatre to find a place to eat before heading to the cinema. It was kind of hard to find a place to eat, but I went with Burger Joint in Aker Brygge. I think they have good burgers there, a bit oily but good. I found a nice spot to sit in and enjoy the sun and the burger before heading to see Terminator Genysis.

I grew up watching the Terminator films, so this one was a must. The movie was full of action, like there was action throughout the whole movie. That is pretty good I think, no boring scenes. I think that Emilia Clarke looks a lot like the woman who playes Sarah Connor in the old movies. It is also kind of weird to see her without her platina blond hair. I was kinda happy to see Matt Smith there from Doctor Who. Arnold was amazing, I liked him so much 😀 If anyone is planning on seeing the movie I recommend waiting a bit after the credits.

I have a long day ahead so it is actually time to sleep now.

#burgerjoint #burgerjointakerbrygge #akerbrygge #terminator #terminatorgenysis

Tips når man er trøtt på jobb

 

NB! Dette er det som fungerer for meg.

Jeg har nå i sommeren fått skiftarbeid så arbeidstiden min kan variere. Noen dager må jeg være på jobb veldig tidlig, noen ganger midt på dagen og noen ganger litt seint. Jeg hadde vanligvis arbeidsstart rundt kl 14 før sommeren og sov som vanlig rundt kl 2 på natta. Det nye arbeidstiden min i sommeren medfører til at døgnrytmen min er blitt forstyrret, og noen ganger kan jeg være litt trøtt. Det hender også at man blir bare rett og slett trøtt.

Så nå har jeg har funnet ut som hjelper mot trøtthet mens man er på jobb, og det er å småspise. Dette betyr at jeg har alltid man med meg i sekken. Jeg har som regel med meg noen nøtter, noen ganger frukt og i det siste Tyrkisk Peber. Jeg tror Tyrkisk Peber hjelper mot tretthet fordi det er  litt sterk, så da blir man virkelig våken av den.

Jeg spiser ikke alle sammen på en gang, men litt og litt frem til jeg føler meg helt våken. Det er ikke alltid at å småspise hjelper så da er det  lurt å bevege litt på seg eller få litt frisk luft.Dersom det enda ikke hjelper så er det lurt å ta noen minutters powernap når man har mulighet til det.

 

//Disclaimer! This is what works for me.

I have this summer gotten shift work which makes my work time vary. Some days I start very early, sometimes in the middle of the day and sometimes a little bit late. I normally started at around 2PM before the summer and slept at around 2AM. My work time in the summer have resulted in my sleep pattern being disrupted, so I become sleepy sometimes. It also happens that you just become tired and sleepy just like that.

I found out what works against being sleepy while at work, and it is actually to eat something. It means though that I always carry food in my bag. I have nuts, sometimes fruits and sometimes Tyrkisk Peber. I think that Tyrkisk Peber works because it is a little bit spicy, so you become awake.

I don’t eat all of them in one go, but just one by one until I really become wide awake. Eating does not always help, so sometimes getting some motion or some fresh air helsp a lot more. If none of those work, taking a few minutes of powernap helps, that is if you have the opportunity to do so.

#tyrkiskpeber #nøttefabrikken #denlillenøttefabrikken

Innkjøp: Kusmi Tea Infuser

Jeg var innom Kusmi Tea på Oslo City og fikk øye på en tea infuser som de solgte for 99kr. Det var tre farger jeg kunne velge mellom: lilla, rosa og hvit. Jeg gikk for rosa.

Vi har en vanlig tesil hjemme, men av erfaring så holder ikke tebladene seg helt inne der da småe teblader flyter rundt i vannet. Dette mente jeg var helt perfekt for da er vel egentlig tebladene holdt godt inne også er hullene for småe for at bladene kan gå gjennom. Man kan også bruke det som en måler, så man vet hvor mye te man vil ha i koppen.

Skulle også kjøpe te, men så husket jeg at jeg har egentlig fortsatt masse te hjemme. Jeg får heller bruke de opp før jeg skal kjøpe noen nye.

Fikk også tips om at man må vaske det med en gang etter bruk for at teen ikke skal stivne og sette seg fast i hullene.

 

//I went by Kusmi Tea in Oslo City and caught my eye on some tea infuser that they sell for 99kr. There were three colors to choose from: purple, pink and white. I went for the pink one.

We have a normal tea infuser at home, but based on experience the tea leaves have a tendency to slip away and then you get tea leaves floating in the water. I thought this tea infuser would be perfect because the tea leaves would not escape anymore because the holes in it are too small for them to slip out. The good thing about it is that it can also be used to measure the amount of tea to be used.

I was also about to buy some tea along with it, but I remembered that I still have a lot of tea at home. I want to use them all up before buying new ones.

The tip I got on this tea infuser is to wash the tea leaves off after use so that they won’t harden and get stuck in the holes.

#kusmitea #kusmi #tesil #teainfuser

Yoga to start the day

 I dag startet dagen min veldig tidlig til tross for at jeg ikke skal på jobb før 11:30. Litt rart for meg at jeg skal våkne opp tidlig bare for å trene kl 7. Klarte det da og det er faktisk veldig deilig å trene veldig tidlig. Det jeg trente var Hot Vinyasa Flow Yoga hos Bikram Yoga Oslo. Det er første gangen jeg er med på Hot Vinyasa Flow, det er faktisk veldig greit. Svetter ikke like mye som i Bikram, men funker for det.Jeg er forresten i en 15-dagers introduksjonsperiode hos Bikram Yoga Oslo 🙂

Nå skal jeg dra tilbake til Oslo for å dra på jobb. Ha en fin dag videre 🙂

//My day started very early even though I am not going to be at work before 11:30. It is a bit strange for me to wake up really early just to go training at 7. I did manage to do all those things and might I say that it feels so good to train early in the morning. I trained Hot Vinyasa Flow Yoga at Bikram Yoga Oslo. This is the first time that I am going to a Hot Vinyasa Flow and it is actually pretty nice. You don’t sweat as much as in Bikram, but it still works. Oh yeah, I am at this 15-day introduction period at Bikram Yoga.

Now I am going back to Oslo to go to work. Have a nice day ahead 🙂

 

Coca-cola prize part 1

Da fikk jeg en av de cola premien som jeg fortalte om i dette innlegget i posten. Det første jeg fikk var en cola minnepenn. Den er så lliten og er formet som en cola i boks. Den er så søt 😀 Har ikke sjekket enda hvor mange GB den er, men kan oppdatere det hvis jeg finner det ut senere. Det er faktisk en magnet i lokket, så det er faktisk veldig bra for da er man sikker på at lokket ikke blir fort borte. Hva synes dere?


//I received one of the Coke prizes I talked about here before. The one I got in the mail today was the USB stick. It is very small and is shaped like a can of coke. It is so cute 😛 I still haven’t checked how many GB there in there, but will update if i found out. The cap on it is magnetic, so you know that it is pretty safe. It won’t fall off quickly. What do you think?

#choosehappiness #coke #cocacola

TinTin Sushi and everything else

I går så hadde jeg en tidlig vakt, men det gikk faktisk ganske greit. Følte at dagen gikk mye fortere selv om man egentlig ikke gjorde så mye.

Etter jobben så dro jeg til Lysaker Stasjon for å besøke en restaurant som heter TinTin Sushi. Jeg har vært på restauranten en gang for tre eller fire år siden og syntes at maten var så god.  Jeg hadde også lovet han som jeg var sammen med i går at vi skulle spise dit en gang for tre år siden, men vi fikk det aldri til. Så i går dro vi dit siden vi følte at det passet å dra dit i dag. Restauranten ligger faktisk rett ved togstasjonen, så det er ikke vanskelig å finne den. Restauranten serverer både japansk og koreansk mat, og det er faktisk ikke så dyrt i forhold til hvor mett man blir. Jeg er faktisk fan av koreansk mat selv om jeg ikke har spist så mye koreansk mat.  Her kan man lese mer om restauranten.

Begge bestillte en Classic Bibim Bab som er en blanding av marinert grønnsaker, bulgogikjøtt med sesamolje og gochujan-saus. Bulgogi er direkte oversatt mat som er tilberedt over åpen flamme. Kimchi og misosuppe kom også med matretten 🙂 Jeg må si at Classic Bibim Bab var utrolig god og veldig mettende. Halveis inn så var jeg faktisk så mett, at jeg ville egentlig ikke spise mer, men jeg klarte å spise opp alikavel. Siden vi var allerede så mett så bestemte vi å ikke ha dessert.

Vi tok bussen til Aker Brygge for å gå rundt og titte litt på hva som finnes der. Det var egentlig ikke så mye spennende der så gikk vi mot Nationaltheatret. Vi klarte å kjøpe oss en soft-is på vei dit med sjokolade på, nam 😀

Av et eller rar grunn befant vi oss på Saga Kino og så på Spy Movie. Det er filmen jeg så på for nøyaktig en måned siden. Vi kjøpte billettene 6 minutter før filmen skulle starte, snakk om flaks! Filmen synes jeg er fortsatt veldig morsom og underholdene, må innrømme at jeg klarte å sovne mot slutten. Sånn er det når man har en så lang dag 😛 Kunne faktisk tenkt meg å se på filmen en gang til jeg. Jeg digger Jason Statham 😛


//Yesterday I had an early shift, but it was actually okay. I did feel like the whole day went a lot faster even though I really didn’t do much.

After work I went to Lysaker Station to visit a restaurant called TinTin Sushi. I have been to the restaurant three or four years ago and I really liked the food there. I did also promise the one I went with there yesterday that we would eat there someday, that was three years ago. We somehow never managed to go there. So yesterday we went there instead. The restaurant is actually just beside the train station, så it is not that hard to find it. When you go down the escalator you can see it on the left side. The restaurant serves both Japanese and Korean food, and it is not that expensive compared to how full you become after a meal. I am actually a fan of Korean food even though I haven’t eaten a lot of them. Here you can find more information about the restaurant.

We both ordered a Classic Bibim Bab which is a mixture of marinated vegetables and bulgogimeat with sesame oil and gochujan sauce. Bulgogi if we translate it means fire meat, as it is prepared in open flames. We also got kimchi and misosoup together with the Bibim Bap. The bibimbap was so good and very satisfying. I actually wanted to stop eating halway through because I was very filled, but I still managed to eat everything all up. Since we were already very satisfied, we decided to not get any desserts there.

We then took the bus to Aker Brygge to just roam around and look at what’s new. There weren’t really that much to look at so we walked towards Nationaltheatret. We managed to buy a soft ice cream with chocolate on top, yummy! 😀

For some weird way, we ended up in Saga Kino and watched Spy Movie. I actually watched the movie a month ago. We bought the tickets 6 minutes before the film was about to start. I still find the movie funny and entertaining, but I did managed to fall asleep by the end. That’s what happens when you’ve had a very long day 😛 I could actually think of watching the movie for the third time. I love Jason Statham 😀

#tintinsushi #tintin #kimchi #bulgogi #bibimbab #koreansk #japansk #Spymovie #jasonstatham #softis #oslo

Wants: Valentino Rockstuds

Jeg er så himla forelsket i Valentino Rockstud sko. Jeg synes at de ser så fine og elegante ut. De ser ut som om de passer til alle anledninger. Passer i jeans og kjole,  kanskje mest jeans.  Hadde det ikke vært for prislappen hadde jeg sikkert skaffet meg en. Det er ganske absurd å betale over 8000 for et par sko synes jeg, men det er jo lov å elske eller ville ha noe for det.
Fargene jeg tenkte jeg kunne ha er svart,  alpaca,  rød eller poudre 🙂 Kanskje ikke svart siden jeg har alt for mye svarte sko. Bildene er i kronologisk rekkefølge på de fargene jeg vil ha. Prisene er fra Neiman Marcus,  men det kan også være billigere andre steder 🙂

Svart/black finnes her(e) .  Alpaca her(e) . Poudre her(e) . Rød her(e).

//I am in love with Valentino Rockstuds. I find the heels elegant to look at would fit any kind of attire.  From jeans to dress attires,  well maybe it would fit jeans attire most I think.  If it weren’t for the hefty price tag I would’ve bought me a pair already. I think it is absurd to pay 8000kr for a pair of heels. Even though I cannot afford them for now it is still allowed to want a pair. The colors that I could think of are black, alpaca,  red and poudre  Maybe not black as I have way too many black shoes. The pictures above are in chronological order to the colors.  These are prices from Neiman Marcus,  might be cheaper somewhere else.

#Valentino #valentinorockstuds #rockstuds