Barcelona Day 3

I dag var jeg i hvertfall oppe tidlig, men problemet var at jeg var inne på hotellet frem til 14:30.
Til brunsj dro jeg til en asiatisk buffet som jeg husker fra 2010. Den heter visst Wok og den ligger rett ved siden av Arc de Triomf. Der serverer de alt fra sushi, til sjømat, kjøtt og dessert! Utrolig glad for å ha stikket innom der for der ble jeg ordentlig mett.
Etter brunsj gikk jeg mot Maremagnum.  Gikk en del omveier for å utforske 🙂 Jeg dro egentlig mot Maremagnun for å dra til L’Aquarium de Barcelona.
Billetten til akvariet kostet EUR20. Jeg synes at akvariet var dyrt i forhold til hva man fikk se.  Det var ikke verdt pengene følte jeg da. Jeg forventet kanskje litt mer.
Etter besøket til akvariet gikk jeg langs La Rambla. Det er alltid masse folk der synes jeg nå. Kjøpte meg is fra en gatebutikk som ligger langs La Rambla.
Da jeg var på enden av La Rambla mot Catalunya bestemte jeg meg for å dra hjem. Hjemme gikk jeg opp til toppetasjen og solte meg litt.
Nå ser jeg på World War Z og skal planlegge dagen i morgen


 

//I woke up earlier this time, but I did not leave the hotel before 2:30PM.
For brunch I went to an Asian buffet right beside Arc de Triomf. I remembered the place from 2010. It is called Wok if I remember correctly.
After brunch I walked towards Maremagnum.  Of course I had a lot of detours to explore 🙂 When I arrived near Maremagnum I proceeded to go to L’aquarium de Barcelona.
I was very excited to go to the aquarium and paid ?20 entrance fee.  I was kind of disappointed actually. I feel like the price was too much for  what you got. None the less I liked the place.
After the aquarium I walked towards La Rambla before heading back home. At home I went to the rooftop pool and went sun bathing.
Right now I am watching World War Z and planning my day tomorrow.

Barcelona Day 2

Dagen min startet veldig sent, sånn type kl 14 sent. Det må nok være fordi jeg ikke hadde fått hvilt ordentlig i de siste dagene.

Torre Agbar er veldig synlig fra hotellet, så jeg bestemte meg for å dra mot Torre Agbar. Dette fordi jeg husker at det var en shoppingsenter i nærheten. Shoppingsenteret heter Glories og den var stor. Fant også ut at Burger King selger øl! Det hadde nok ikke funket i Norge. Jeg er så glad for at jeg utforsket Glories, ellers hadde jeg ikke funnet Happy Pills. Happy Pills er en godteributikk. Du skal stappe inn godteri i flasker og kan velge etikketer selv. Har bilde av det helt nederst.

Fra Glories tok jeg trikken til dyreparken, men det viste seg at trikkens endestasjon var en stasjon fra der jeg tok den. Jeg måtte gå til neste trikkestopp for å ta riktig trikk til dyrkeparken. Jeg var i dyreparken rundt kl 17:30 som er jo nesten stengetid. Heldigvis rakk jeg å gå rundt og se på alle dyrene der. Jeg har egentlig en to-delt mening ang. dyreparker. Synes synd på at de er fengslet og ikke får være i naturen, men samtidig så er det ganske bra for da blir de beskyttet fra jegere. Da tenker jeg på neshorn og elefanter som jages bl.a.

Etter dyreparken gikk jeg mot stranden. Jeg bare gikk og gikk for å utforske. Mot slutten av dagen dro jeg til La Ramblas før jeg dro tilbake hjem til hotellet. Jeg kjøpte meg også et par ting fra Disney Store.  De tum tumsene er så søte. 


 

//My day started really late,  like 2PM late.  I guess I was that tired from all the traveling I had and all the walking. 

I went to explore the neigborhood.  Well actually,  I walked towards Torre Agbar since it looks near and besides I remember that there was a mall there.  The mall was Glories and I was so glad that I went there because I found Happy Pills there. Happy Pills is a candy store. Basically you fill in these bottles with candies and you can choose your own labels on them. The above picture is what I bought for myself and my family and friend. 

After Glories I decided to take the tram to the zoo. Well apparently I took the wrong tram, the next stop was the end station. So I walked to the next tram station and took the correct tram from there to the zoo. I went to the zoo near closing time but I got to see all the animals during my time there. I do have mixed feelings about zoo’s. I mean it is sad that the animals are away from their natural habitat,  but at the same time we save them from poachers or hunters. 

After the beach I walked towards the beach just to see it and proceeded to walk to La Rambla again.  I also bought things from Disney Store.  Those tum tums are so cute ! 

I took the subway to Marina, too drained to walk from La Rambla to the hotel

Barcelona Day 1

Hadde en times søvn hjemme før jeg dro til flyplassen i stad.  Gjett hvem som sov som en stein på flyet!

Da jeg ankom Barcelona var det ganske varmt at jeg måtte bytte fra tights til shorts.  Fra flyplassen tok jeg bussen inn til sentrum. Fra sentrun tok jeg banen til Marina for å lete etter hotellet.

Hotellet jeg bor i kalles Melon District som egner seg for studenter og jeg tror dette er på en måte som en studentbolig. Ligner som Aker Studentbolig i Oslo.  I det øverste etasjen er det rooftop pool som har en fint utsikt til hele Barcelona. Jeg kan se Sagrada Familia derifra 🙂 Rommet jeg booket er en studioleilighet med egen kjøkken 🙂

Etter å ha hvilt et par timer på hotellet dro jeg til El Corte Ingles.  Derifra gikk jeg langs hele La Rambla. Gikk også gjennom markedet som er ved La Rambla.  Lukten av markedet minner meg om Filippinene 🙂
Derifra gikk jeg videre før jeg fant Palau Güell. Da jeg var i Barcelona i 2010 dro vi ikke dit av en eller annet merkelig grunn. Palau Güell er et veldig fint sted å besøke.

Etter Palau Guell fortsattet jeg å gå nedover La Rambla. Dro deretter videre til MareMagnum og bare gikk rundt senteret. Jeg fant et spisested der og hadde egentlig ikke så lyst å dra.  Jeg var så sliten at jeg ville bare sitte der hele dagen.

Fra Maremagnum gikk jeg til Marina.  Ja jeg gikk! Jeg vil jo se og utforske Barcelona. 

Nå er jeg veldig sliten og vil/skal legge meg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//I had an hours sleep at home before I headed to the airport. Guess who slept throughout the whole trip?  When I came to Barcelona airport it was so hot that I had to change into shorts. 

From the airport I took the bus to the city center and from the city I took the subway to Marina.  It took me a bit long time before I found the hotel.  I found it afterwards and it was pretty nice.  The name of the hotel is Melon District and it is a place for students I guess.  It reminds me of Anker student housing in Oslo.  I booked a studio apartment with a kitchenette and the top floor has a pool.  The view from the top floor is spectacular that I can see the whole of Barcelona.  I can like see the Sagrada familia from there. 

After resting a couple of hours on the hotel I proceeded to go to La Rambla.  I stopped by a market there and the smell of the market reminds me of the Philippines. From then on I went to visit Palau Güell.  Back in 2010, my family and I never visited that place.  It was worth visiting and is highly recommended. After Palau Güell I went to Maremagnum and just roamed the center. 

I found a nice restaurant in Maremagnum and really just wanted to sit there all day. That was how tired I was. I had to go though.  So after Maremagnum I went to Marina. Yes I walked all the way from Maremagnum to Marina. I wanted to explore and see Barcelona. 

I am tired now so I will try to sleep 🙂 

Innkjøp fra London

I skrivende stund er jeg på vei til flyplassen. 
Før jeg kom til London i går sa jeg til meg selv at jeg skulle bare bruke rundt 1000kr. Det skjedde ikke,  klarte å bruke mer enn jeg burde.  Victoria’s Secret i seg selv var jo veldig dyrt.  Her er i hvertfall noe av de jeg har kjøpt til meg selv, broren min, søsteren min og mamma.
Ps.  Minions er så innmari søt og jeg gleder meg til filmen kommer!

//As I am writing this I am on my way to the airport.
Before coming to London I told my self that I would not use more than 1000NOK.  That did not happen as I managed to use more than I planned. Victoria’s Secret in itself was very expensive. Anyways here are what I bought for myself, my siblings and my mother.
Ps.  Minions are so cute that I can’t wait to watch the movie when it comes out.

LONDON Day 2

I dag startet dagen våres litt senere enn planlagt.  Vi var ihvertfall ganske slitne da vi la oss i går.
Det første vi gjorde da vi våknet var å pakke tingene våres og gjøre oss klare.  Deretter satte vi kursen mot Minuit Moins 7  for å hente mine Louboutin som jeg leverte for reparasjon i februar.

Vi hadde ikke hatt frokost enda, men vi ble fristet av noen gode sjokoladekaker.  Vi ventet med å spise de til vi fikk sittet på banen fordi vi ville nyte ”frokosten” vår.

Kaken som er en fudge var innmari god, men vi ble jo ganske kvalm av den at vi ikke klarte å spise den opp.
Vi gikk av på King’s Cross og skulle ta noen bilder ved Platform 9 3/4. Det vi ikke forventet var den lange køen! Da jeg var der i 2011 så var det ikke noen kø i det hele tatt! Vi sto på kø da 😛 Det ble vår tur etter hvert og vi måtte posere osv med skjerf og stav. Bildene kunne vi se og kjøpe på Harry Potter butikken.  Bildet mitt var så tragisk at jeg ikke kjøpte det, men kjøpte meg et par suvenir.

Vi hadde fortsatt ikke spist ordentlig mat,  så vi dro til Covent Garden for å besøke Shake Shack.  Det var kanskje ikke det beste opplevelsen for venninnen min. Maten min ble ferdig før hennes,  og det er vel ikke så hyggelig det.  Da jeg hentet maten hennes virket det som at den dingsen som sier at maten er ferdig var ødelagt.
Fra Covent Garden gikk vi til Mable Arch. Ja vi gikk. Vår siste stopp var nok Primark der vi kjøpte noen klær i det siste liten.  Vi hadde egentlig planlagt å dra fra Liverpool Street til flyplassen kl 16, men det skjedde ikke.  Vi var på toget til flyplassen rundt kl 17.

Stanstead flyplass har forandret seg siden sist gang jeg var der. Vi gikk rundt flyplassen og letet etter mat som vi fant på Itsu.  De har en av de beste froyo som jeg har spist!
Da jeg var på flyet var jeg så sliten at jeg sov gjennom hele turen.
Nå skal jeg hjem,  pakke ferdig min koffert til i morgen dusje og kanskje sove!


 

//Our day started later than planned. We were very tired when we slept last night.

The first thing we did when we woke up was pack our things and make ourselves ready. After finishing everything we went to Minuit Moins 7 to get my Louboutin that I got repaired back in February.

We didn’t have any breakfast yet, but we found sa place which sold good chocolate cakes. We waited until we could sit on the tube before eating the cake. We wanted to savour our ”breakfast”.

The cake which was a fudge was so good, but it made us want to puke so we did not eat it all. We went to King’s Cross to visit Platform 9 3/4. We did not expect a long queue! Back when I was there in 2011 there weren’t any queues. We went and stood in line anyways. When it was out turn they wanted us to pose with a want and a scarf. My picture was so ugly that I did not take it as a souvenir. I did however buy some other stuff from the Harry Potter Store as a souvenir.

We still haven’t eated real food for the whole day though, so we went to Covent Garden to visit Shake Shack. It was not the experience I wanted for my friend. My food was done way before hers. When I went to get her food, it seems like the thing that notifies her that the food is done was broken.

From Covent Garden, we decided to go to Marble Arch. Yes we walked. Our last stop though for the trip was Primark to buy the last minute shopping. We actually planned on leaving Liverpool Street to the airport at 4PM, but that did not happen. We were at the train to the airport at 5PM.

Standtead airport has changed a lot since I last was there. We went around the airport and found Itsu. They have one of the best froyos I have eaten. When I was on the plane I was so tired that I slept through the whole trip.

Now I am going home, pack my luggage for tomorrow, take a bath and maybe sleep!

LONDON Day 1

Jeg og venninnen min dro til London i dag! Vi fløy med Ryanair og betalte faktisk 89kr for en vei.
Hostelet vi var i er bare 3 min unna Liverpool Station, ganske deilig siden toget til flyplassen går derifra.
Første vi gjorde da vi ankom Liverpool Station var faktisk å kjøpe donuts på Krispy Kreme. Venninnen min har aldri smakt på det før, og hun likte det 🙂

Vi sleit litt med å finne hostelet vårt, men fant det etter hvert. Hostelet heter  Widegate Hostel.Rommet vårt var i 3.etg og hadde delt bad og kjøkken med andre gjester. Rommet vårt var ganske bra egentlig. 

Etter å ha lagt igjen tingene våres på hostelet dro vi rett til Oxford Circus. Vi var innom Nike Town,  Topshop,  Victoria’s Secret og Primark for å shoppe.

Etter å ha shoppet dro vi til Hamleys før vi rettet kurset mot Piccadilly Circus. Vi har lenge planlagt å spise ramen helt siden vi bestillte billettene. Da jeg var i London sist fant jeg en veldig bra ramen restaurant som heter Shoryu. Restauranten ligger på Soho som er ganske nær Piccadilly Circus. Da vi var i Shoryu var vi sulten og sliten av å gå hele dagen. Ramenen som vi begge fikk var god og veldig mettende at vi ikke klarte å drikke suppen.
Siden vi var ganske slitne allerede ville vi bare se Big Ben. Dette er venninnen mins første gang i London,  så det ville hun se.
Big Ben og London Eye er så fint om natten. 

Jeg er faktisk ganske sliten at jeg ikke klarer å fungere ordentlig.

//My friend and I went to London today. We travelled with Ryanair and paid around 89NOK for one way trip. The hostel that we lived in was around 3 minutes away from Liverpool Street Station, pretty convenient since the train to the airport goes from Liverpool Street Station. The first thing we did when we arrived Liverpool Street was go to Krispy Kreme. My friend has never tasted Krispy Kreme donuts, and she liked them 🙂

We had some difficulty finding the hotel, but we did find it after a while. The hostel is called Widegate Hostel. Our room was in the third floor and we shared the kitchen and the bath with other guests. The room we had was pretty good!

After leaving our things in the hostel we went straight to Oxford Circus. We shopped in Nike Town, Topshop, Victoria’s Secret and Primark.

After shopping we went to Hamleys before heading to Piccadilly Circys. Since after booking our plane tickets, we have been planning on eating ramen. Last time I was in London I found this restaurant with good ramen, it was called Shoryu. The reastaurant is in Soho which is pretty near Piccadilly Circus. When we arrived in Shoryu we were very hungry and not to mention tired from all the walking. The ramen we got was very good and very filling that we didn’t get to drink up the soup. And since we were very tired already we just had enough energy to visit Big Ben. It is my friends first time in London, so she wanted to see it.

Big Ben and the London Eye are actually pretty nice during the night. I am so tired right now that I cannot function properly

 

TGI Fridays and London

Etter jobb i går møtte jeg noen og vi ”feiret” at jeg har blitt ferdig med første året på høyskolen. Egentlig så kjedet vi oss og var sulten. Vi syntes det var vanskelig å velge et sted å dra til å spise, men valget falt på Fridays ved Aker Brygge. Vi valgte å sitte ute, noe som vi ikke pleier å gjøre. Vi hadde forresten en veldig flink servitør, jeg sier ikke dette fordi jeg mener at han var kjekk 😉

Jeg mener at jeg valgte en Jack Daniel’s Chicken. Den var god synes jeg, men jeg likte ikke grønsakene man fikk ved siden. Grønnsakene var sur synes jeg. Klarte forresten ikke å spise opp kyllingen fordi det ble litt for sterk for meg mot slutten, så den gav jeg videre. Til dessert bestillte jeg en Brownie Obsession og den er så god bortsett fra nøttene jeg fikk med den. Nøttene var litt bitter synes jeg 😛

Nå er jeg faktisk på vei til Rygge med en venninne. Vi skal til London wohoooo. Det er første gangen jeg reiser med henne utenlands, og dette kommer garantert til å bli så gøy. Jeg gleder meg faktisk. Skal oppdatere hvis jeg har tid når jeg kommer dit 😀

 

It was not the end.

Vel jeg ble nettopp ferdig på jobb og det er en deilig følelse.  Jeg har ikke vært på min gamle jobb siden utgangen av 2014. Kaféen der jeg jobbet i dag var stengt før jeg sluttet, men den gjenåpnet forrige lørdag. 
Jeg fikk en stor sjokk da jeg kom på jobb i dag, alt var så fremmed. Ny kasse,  nye plass og nye priser osv. Jeg måtte faktisk lære meg kassen så serveringen gikk litt treig. Det gikk over etterhvert, det var vel ikke så vanskelig å lære den. Stedet har faktisk blitt større, det som var vår gammel lager er blitt gjort om til en stor kjøkken. Vanlig traktekaffe er det heller ikke vi som serverer som vi gjorde før. Vi må heller ikke fylle på vannkanne hele tiden da det er en vannkrane nå. Woho! Vi må desverre gi maten til kundene selv, før var det selvbetjening. Selv om det var selvbetjening var det vel ikke akuratt mange som skjønnte det.

Jeg liker faktisk det nye stedet, det er litt grått for min smak. Det vil nok få litt pynt senere håper jeg.

Det var ikke så mange som besøkte i dag til min stor overraskelse. Trodde at det kom til å være full kaos der, men dagen var en ganske rolig dag.  Savner faktisk å jobbe på kafé, men jeg savner ikke smerten foten min har nå fra å stå hele dagen! Det som var det beste i dag var at jeg fikk jobbet med folk som jeg elsket å jobbe sammen med.
Nå skal jeg ut og feire at jeg er ferdig med 1.året!

// I just finished work and it is so good to be done. I have not been to my old work since late 2014. The café where I was working at now was closed before I quit, and they re-opened last Saturday.

I was actually pretty shocked when I came to work today, every thing was so foreign. Everything was new! I had to learn how to use the new register, so my service was kind of slow at the beginning. I did learn it afterwards without any problems. The place has become so big. We merged our old storage and the café, so now we have a very big kitchen. Our normal filtercoffee is something we don’t serve to customers any more, rather they serve it themselves. We also do not have to fill in the water pitchers as there are water cranes for the customers. Yey! Unfotunately we have to give the customers their food now, it was self service before. People never really understood it was self service before anyways.

I really like the new place, it may be a little bit to grey for my taste. I do hope they decorate it later.

We didn’t have a lot of visitors today to my surprise. I was thinking since it was new and all that there would be full chaos, but it was not. I do kind of miss working at a café, but I do not miss the pain that my feet are having from standing all day! The best part about working at my old job today is that I got to work with the people I love working with.

Now I am going to celebrate finishing my first year of college!

 

Ferie!

Da ble jeg ferdig med siste eksamen i dag.  Det betyr vel også at jeg er ferdig med 1.året.
Føler at det ikke gikk så bra med denne eksamen egentlig,  men det går nok fint. Jeg har en karakter fra dette faget fra før så vil nok ikke stryke.
Klassen min,  eller noen i klassen skulle feire at vi var ferdig med eksamen.  Skulle egentlig ikke bli med fordi det ville kollidere med en avtale jeg hadde.  Heldigvis fikk jeg flyttet avtalen min tidligere enn planlagt.
Vi dro til Olivia Tjuvholmen. Det tok en halv time før vi ble servert noen ting ,  så jeg måtte bestille en dessert i stedet siden jeg ikke kunne være der lenge. Bestillte en torta di fromaggio,  ostekake med andre ord. Ostekaken var faktisk ganske god.
I skrivende stund så er jeg på vei til min gamle jobb. Jeg har ikke vært der på et halvt år, og den er blitt renovert i tilegg. Jeg gruer meg litt for å være helt ærlig

//I finished my last exam today. It also means that I am done with the first year of college!

I do not really feel that it went that well with the exam today, but it is okay. I have a grade on this subject from before, so chances of failing is not really that big.

Some of the people from my class decided to celebrate after the exam. I wasn’t really supposed to go with because I had an appointment at the same time as the get-together. Luckily I managed to move my appointment earlier.

We went to Olivia in Tjuvholmen. It took the waitress probably half an hour before serving us, so I had to just order a dessert because I couldn’t really stay there that long as well. I ordered a torta di fromaggio aka cheesecake. It was actually pretty delicious.

As I am writing this I am on my way to my old job. I haven’t been there for almost half a year. It was renovated earlier as well. I am kind of not excited to go there

 

Tomorrowland: A World Beyond

Jeg så nettopp på Disney sin nye film Tomorrowland: A World Beyond.  Jeg synes den var en bra film. Traileren røper ikke så mye om filmen bare sånn dere vet. Jeg føler i hvertfall at filmen og traileren var to forskjellige ting. Altså traileren viste litt om filmen selvfølgelig, men ikke handlingen av filmen. Jeg hadde faktisk en helt annen forventing til filmen, men jeg var ikke skuffet over hva jeg så på. Jeg likte faktisk budskapet til filmen for jeg mener at det er jo ganske relevant til vår tid.

Jeg føler egentlig at det hadde vært best om man så på filmen på Disney World eller Disney Land.  Det hadde passet helt perfekt! Synd at vi ikke har det i Norge.

 

// I just watched Disney’s new film Tomorrowland: A world beyond. I thought it was a very good movie. The trailer did not reveal a lot about the film. I do feel that watching the trailer and the movie is like watching two different things. I mean sure the trailer showed clips of the movie, but not what the plot is. I seriously had a different expectation, but I was not disappointed at what I got. I liked the moral of the story and I think that it is kind of relevant to our situation today.

What would have been great was to watch it in Disney World or Disney Land. It would have been perfect. Too bad we do not have those here in Norway