Hunger Games: Mockingjay Part2

I dag så jeg på The Hunger Games: Mockingjay Part 2! Så på filmen sammen med broren min og typen min. Denne filmen har jeg ventet lenge på. Jeg gruet meg egentlig til å se filmen. Dette er fordi jeg ville ikke se de jeg likte dø som de gjorde i boken 🙁

Jeg synes det var en bra film, selv om det ikke var like mye action som de to første filmene. Typen min synes at filmen var kjedelig i forhold til de andre Hunger Games filmen.

Jeg fikk faktisk lyst til å lese bøkene igjen, men jeg må desverre prioritere eksamen. Jeg kan kanskje se på de første filmene igjen, mens jeg besvarer repetisjonsspørsmålene 😛

Skal dere se på Hunger Games? Har dere sett på den? Hva synes dere?

Mobilen på reparasjon

Da ble mobilen min sendt til reparasjon for andre gangen i løpet av en måned. Første gangen sendte jeg mobilen fordi kameraet lagde surrelyder av og til. De fant feil på mobilen og byttet ut kameraet. Grunnen til at jeg sende den til reparasjon nå nylig er fordi den har veldig rare lyseffekter når man bilder der lys er involvert. Samsung S6 bør ikke lage slike lyseffekter. Typen har samme mobil som meg, og hans lager ikke disse lyseffektene.

Jeg synes at det å sende mobilen til reparasjon en gang til er så mye styr. Jeg glemte faktisk at jeg hadde billettene til Hunger Games på mobilen (jeg fikk det som sms), men heldigvis ble billettene også sendt på e-post. Jeg håper virkelig at de klarer å finne feil denne gangen og at jeg får en problemfritt mobiltelefon tilbake 😀

Legger til ved bilder av lyseffektene.

Pray for Paris? Nei!

English below the picture

Paris er en av mine favorittbyer så da jeg leste om de grusomme nyhetene i dag var jeg veldig trist. Paris er kjent som kjærlighetensby og de gangene jeg har vært der har det vært med typen. Så for meg er dette virkelig kjærlighetens by hvor jeg har fått veldig mange fine minner. Jeg synes at det er veldig trist at noen velger å ødelegge kjærlighetens by  for noe egoistisk!

Facebook og Instagram feeden min har blitt fylt av #prayforParis, og forandring av profilbilder med det franske flagget. Selv om jeg føler for de i Frankrike, skal jeg ikke forandre profilbildet mitt eller ha #prayforParis som status. Hvorfor? Fordi jeg synes det er urettferdig med selektiv sorg, jeg tror at alle liv er verdige. Ingen bør kunne føle seg mindre verdt enn andre. Når man begynner å lage et emneknagg og bytting av profilbilde for å støtte Paris i forbindelse med terrorangrep selv om det samme og verre skjer i andre land, da synes jeg at det er urettferdig. Signalet det sender til de andre landene er at de ikke er like viktig eller verdig fordi de ikke tilhører Vesten, men jeg kan ta feil.  For noen dager siden var det nemlig et bombeangrep i Beirut der 43 døde og 240 som ble såret, men jeg har ikke sett en #prayforBeirut.

Selv om jeg liker Paris veldig godt skal jeg ikke ha en  #PrayforParis som status. Jeg velger heller en #prayforworldpeace, #praytostopterrorismallovertheworld eller #prayforpeace i stedet.  #PrayforPeace høres faktisk mye bedre ut og er ganske universell og støtter fred. Jeg skjønner godt at emneknaggen er for å vise støtte til Paris, for det trenger de nå, men det trenger også alle de andre. For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke hvorfor noen mennesker ønsker å drepe uskyldige mennesker. Jeg vil aldri skjønne hvorfor de vil ha krig! Jeg ønsker å leve i en verden der krig ikke vil eksistere lenger, men der alle mennesker i verden samarbeider og aksepterer forskjellene man har. Jeg vet det høres nesten ut som en utopi, men det er noe jeg ønsker!

Så ja, #Prayforpeace! Hjertet mitt går til alle og jeg håper at ingen andre land vil oppleve dette   <3

#Paris is one of my favorite cities, so when I read the horrible news today I was sad. Paris is known to be the city of love. Those times that I was in Paris, I was there with my boyfriend. For me this is truly the city of love, it is where I created a lot of beautiful memories. I really think it is sad that someone terrorizes the city of love for something so selfish!

Both my Facebook and Instagram feed has been full of #prayforParis and changing the profile pictures with the French flag. Even though I feel for Paris, I wil not change my profile picture or have #prayforParis as a status. Why you ask? It it because I believe it is unfair with selective grief. I believe that all life is equal. No one should feel that their lives are less worthy than others. When people start making hastags and changing their profile pictures to show support to Paris because of terrorist attacks while the same or worse happens to other countries, I feel that it is unfair. The signal it sends to those countries is that they are not as important as countries belonging in the West, but I may be wrong on this one. You see, a few days ago there was a bomb attack in Beirut where 43 died and 240 were wounded, I never saw a #prayforBeirut.

Even though I like Paris very much I will not have a #prayforParis staus. I would rather choose a #prayforworldpeace, #praytostopterrorismallovertheworld or #prayforpeace instead. Although #prayforPeace would sound better and it is universal. I do understand why that the hashtag was made to support Paris, because they need it now, but so does all those other countries. I honestly will never understand why some people choose to kill innocent people. I will never understand why they want war. I wish to live in a world where war is non-existent. Where everybody cooperates and accepts the differences everyone has. I know it sounds like utopia, but it is something I wish.

So yes, #Prayforpeace ! My heart really goes out to everyone, and  I hope no other country will experience this anymore <3

 

Ferdig med 4 av 8 eksamener.

I dag leverte vi inn vår 4. og siste gruppeeksamen! Det betyr at vi har nå 4 skoleeksamener igjen! De siste to ukene føler jeg har vært veldig intensivt. Jeg har kombinert skole, eksamensjobbing, jobb og trening. Å kombinere de er slitsomt og krevende! Jeg tror faktisk at det ikke er bra for kroppen også siden kroppen ikke får hvilt ordentlig.

Jeg føler at tiden har gått for fort! Det har vært så mye jobbing med gruppeeksamen på fire ulike fag at man får nesten ikke med seg hva som læres bort i forelesningene! Det er to fag som jeg føler at jeg kommer til å slite med, alt er så fremmed og tung. De er også de to fagene som begyner veldig tidlig. Jeg håper bare på å få stå karakterer dette semesteret.

Om 9 dager har jeg faktisk min aller første skoleeksamen. Ni dager! Jeg er ikke klar. Her føler jeg at jeg må virkelig skjerpe meg og bruke tiden min fornuftig og øve til eksamen, men først skal jeg gå å legge meg 😛

Natta <3

 

 

 

Barcelona <3

Jeg har så utrolig lyst til å reise! Siden jeg ikke kan reise akkurat nå så ser jeg bare på bilder av mine tidligere reiser. Jeg mener å ha skrevet tidligere om at jeg har lyst å dra tilbake til Nice og det vil jeg. Etter å ha set på bilder fra Barcelona fikk jeg lyst til å dra dit igjen. Det er så mye jeg har lyst å se og utforske. Så mye jeg har gått glipp av! Egentlig har jeg lyst å spasere langs La Rambla og kjøpe noe fra Mercado de La Boqueria. Gå opp til Park Güell og gå opp Sagrada La Familia. Jeg har også lyst å slappe av og kose meg med god mat og vær.

Nå som det er kaldt ute er ønsket om å reise til et mye varmere strøk mye større 😀

Er ikke Barcelona så fint?


 

Vareprøvesalg! -50-70%

I går så jeg en skilt som sa at det var Vareprøvesalg på Nike og Adidas med 50-70% av. Jeg tenkte at dette blir fantastisk! Kupp på Nike produkter. Jeg var innom butikken da og der var det masse klær, men siden det er vareprøvesalg så var det ikke i alle størrelser. Det var mest str. 38 på sko og small på klær. Mens jeg gikk rundt butikken så jeg et skilt der det står pris på varene: 600 for sko, 400 for genser og 150 for t-skjorte. Da jeg så de prisene tenkte jeg at, det må være noe galt, spesielt hvis de reklamerer for -50-70%. Jeg er ofte innom sportsbutikker eller sportsavdelingen på nettet og har sett på prisene på enkelte Nike produkter.  Med de prisene som de har oppgitt betyr jo egentlig at skoene må kostet minst 1200, minst 800 for genserne, og minst 300 for t-skjortene dersom man forholder seg til 50%. Det kan jo ikke stemme. Noen av de t-skjortene de selger har jeg sett både  XXL og XXL sin nettside for 149,-! Billigere Nike sko har jeg også sett!

Har tittet rundt ulike nettbutikker og har gjenkjent noen av varene som ble solgt på vareprøvesalgen. Jeg ser at prisen som de selges for i nettbutikker er mye nærmere, faktisk litt billigere enn det som er på vareprøvesalgen. Det verste er at det ikke står gammelpris på varene og dette er spesiellt dumt for da vet man ikke hvor mye varen opprinnelig kostet. Det så ut som at de hadde fjernet prislappen. Jeg mener at vareprøvesalgen driver med falsk markedsføring og ikke minst lurer kunder til å tro at de har gjort et kupp!

Savner varmen

Det er i disse tidene at jeg savner varmen og gruer meg til at jeg må ha lag på lag med klær. Inne på rommet mitt er det veldig kaldt, jeg mener at rommet mitt er det kaldeste rommet i hele huset. Det har vært spesiellt kaldt i dag at jeg måtte bytte dynen min. Mamma kjøpte meg en ny dyne for noen måneder siden. Dynen holder meg faktisk mye varmere enn min gamle.

Jeg vil dra på ferie nå og rømme fra kulden 🙁 Jeg vil dra tilbake til Nice…

God lørdagsmorgen

I dag var jeg oppe kl 8 selv om jeg egentlig kunne sovet frem til 10! Grunnen til at jeg var oppe så tidlig var fordi jeg skulle på trening 🙂 Tenkte jeg kunne tatt meg en treningsøkt før jeg skulle på jobb.

Det ble til en fort treningsøkt,  men jeg klarte å fullføre de fleste av øvelsene.  Det er så deilig å trene tidlig på morgenen, man blir full av energi 🙂

Nå er jeg på jobb så dere får fortsatt ha en god helg <3

Go’Grilla Food Truck

English translation below the picture 🙂 

For noen uker siden gikk forbi en food truck rett ved siden av Nobels Fredssenter. Jeg hadde lyst til å smake på søtpotet fries, men den dagen skulle jeg desverre spise et annet sted. Da jeg gikk forbi samme sted noen timer senere var food trucken allerede stengt. Jeg trodde ikke at jeg skulle se den igjen og jeg hadde også glemt hva den het.

I går mens jeg var på vei til skolen så jeg food trucken igjen og den heter Go’Grilla Food Truck. Jeg måtte bare få smakt på maten deres. Jeg fikk for en søtpotet fries med chillimajones som kostet kr 50,-. Den var veldig god! Likte kombinasjonen av noe som var søtt, salt og litt sprøtt. Aldri smakt noe liknende. Porsjonen jeg fikk synes jeg var ganske mye, hadde nok ikke bestillt en til meg selv neste gang. Neida, jeg hadde bestilt en til meg selv neste gang, den var jo veldig god.

Jeg tror jeg må stikke innom nettsiden deres ofte for å finne ut hvor de befinner seg. Føler meg som en stalker XD Jeg må få prøve en av deres burgere, og det skal jeg garantert når jeg ser food trucken igjen.

Har dere smakt på burgere som de serverer? Er de gode? Hva anbefaler du?


//A few weeks ago I walked past a food truck right beside the Nobel Peace Center. I wanted to try their sweet potato fries, but unfortunately I was going to a different place to dine. When I walked past the same place a few hours later, the food truck was already gone. I also forgot what they were called, so I didn’t have the chance to search for it. I didn’t even think that I would be seeing it again. 

Yesterday while I was walking towards school I saw the food truck, it’s called Go’Grilla Food Truck. I knew I just had to try their food. I bought the sweet potato fries with chili mayo for 50NOK. It was very delicous. I really liked the combination of sweet, salty and a little bit of crispiness. I have never tried anything like it before. I do think that the portion I got was a bit too much for me. I don’t think that I would order one just for myself the next time. Nah, I’m just kidding, I would have ordered one just for me next time. How can I not? When it was delicous.

I think I might need to visit their website often to find out where they are. I kinda feel like a stalker XD I actually would like to try some of their burgers the next time I cross paths with Go’Grilla food truck.

Have you tried any of their burgers? Are they good? and what can you recommend?

#gogrillafoodtruck

 

H&M x Balmain

English translation after the pictures 🙂

Jeg hadde egentlig ingen planer om å kjøpe noe fra dette årets designersamarbeid. Siden H&M Stortinget ligger 2 minutter unna skolen min, bestemte jeg meg for å gå inn å titte. Da jeg kom var det tomt for klær med unntak av bandeau toppene, men det var en del vesker og smykker igjen. En av de få tingene jeg likte fra kolleksjonen var ringen som jeg har kjøpt. Er det meg eller er årets kolleksjon en av de dyreste? Den var det eneste på bordet så da tok jeg den, men mens jeg sto på kø så jeg at det var en liten størrelse. Jeg leverte boksen tilbake siden jeg hadde ikke behov for en ring som ikke var i min størrelse. Noen få sekunder senere så kommer en ansatt og setter en boks med samme ring på bordet rett foran meg. Denne boksen hadde ringen i min størrelse, så det plukket jeg opp fort. Så nå er jeg en eier av en ny ring som mest sannsynligvis ikke kommer til å bruke 😀

Kjøpte dere noe  fra årets kolleksjon?


//I had actually no plans of buying anything from this year’s designer collaboration. Since H&M in Stortinget was just 2 minutes away from my school, I decided to drop by. When I came there an hour after opening, all of the clothes were empty except for the bandeau tops but they did have a lot of accessories. One of the few things I liked from this collection was the ring that I bought. Is it me or is this year’s designer collaboration crazy expensive? The ring was the only ring of it’s kind left, naturally I took it with me. While standing in queue I saw that the ring was too small for me, so I went back to bring it back since I have no use for a ring too small for me. A few seconds later after returning it a sales associate places an identical ring right in front of me. The ring was in my size, so I took it quickly. I am now an owner of a new ring I most likely will never use 😛

Did you buy anything from this years collaboration?

#hmbalmaination #hmbalmain