Tonkatsu Wako er en tonkatsu restaurant som befinner seg i underetasjen av shoppingsenteret Shapo på Koiwa stasjon.

Vi er veldig glad i tonkatsu fordi den er så utrolig godt!  Jeg er veldig usikker på hva slags tonkatsu vi hadde bestillt.  Som oftest så pekte vi på et bilde som så fristende ut og bestillte. 

Veldig usikker på slags tonkatsu dette er,  men det var i hvertfall scampi, svin med fylling og en med ost tror jeg. Til siden er det kål, majones, syltet grønnsaker og misosuppe med muslinger. Det er en annen som jeg fikk til siden av maten,  men vi fant aldri ut hva det var.  Det var i hvert fall veldig god. 

Denne er vel den som er det som er vanlig tonkatsu,  svinekotelett!  Her fikk jeg kål,  miso suppe med muslinger,  syltet grønnsaker og revet reddik. 

Dette er noe som kjæresten min bestillte.  Tenkte bare å vise det fram.  Det er tonkatsu også,  det samme som bildet øverst bare at den er kokt i egg( veldig usikker).  Han fikk også de samme mat til siden som meg bare at han fikk potetsalat. 

Det gratis påfyll av ris og kål.  Jeg fikk ikke vist det,  men det er en saus til kålen som gjør at den smaker litt surt, men samtidig veldig godt.  Kan ikke helt beskrive hvordan det smaker.  Tonkatsuen på det andre bildet har også sin egen saus som gjør at den smaker litt søtt. 

Prisen på disse husker ikke jeg så mye av,  men jeg vet at jeg betalte under 300kroner for to personer.  Hvis dere ser så er porsjonene ganske store også. 

 

Vi prøvde tonkatsuen som selges på Mathallen i Oslo.  Det smaker ikke det samme.  Den skal liksom være crispy i utsiden og ha saftig kjøtt inni.  Den vi fikk i går var seig og tørr inni.  

Åå nå fikk jeg lyst på tonkatsu!

En dag mens vi var i Shinjuku dro vi til en themed cafe, Alice in Magical Land. Altså temaet her er alt fra Alice in Wonderland. Vi tenkte vi kunne prøve det, fordi why not? 

Kafeen er i underetasjen av en shoppingsenter. Jeg må innrømme at vi sleit litt med å finne kafeen. VI fikk i hvertfall gått rundt område og shoppet litt på shoppingsenteret 😛

Det som møtte oss da vi gikk inn kafeen var resepsjonen med de største “bøkene” som jeg har sett! Jeg synes det var utrolig stillig. Vi måtte vente i ca 3 minutter før vi ble ført inn i kafeen. De som betjener kundene har på seg kostymer i form av mad hatter klær og Alice klær 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk desverre ikke tatt bilde av hvor vi satt, men jeg klarte å ta bilde av den svære puten som var på sofaen jeg satt i. 

Jeg er faktisk usikker på hva den er, men det her er utrolig fint synes jeg. Det er på midten av kafeen, og er det man legger mest merke til. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var faktisk ikke så lett å velge hva vi skulle spise, og det er fordi det var utrolig mye godt man kunne velge mellom. Vi fant ut etter  noen minutter hva vi skulle spise og bestillte følgende: 

 

Nan dough pizza med curry, pølse og ost 😀 Pizzaen var ikke så stor og passer nok til en person, men det går fint også for to personer. Pizzaen var ganske god og det ble spist opp med en gang 😛
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til vårt hovedmåltid valgte begge spaghetti carbonara med bacon og onsen egg. Onsen egg er en japansk måte å koke egg på.  Den er tradisjonellt kokt i lav temperatur over og i en onsen som er naturlige varme kilder i Japan. Veldig usikker på om disse ble kokt i en onsen, tviler sterkt på at de ble det 😛 Carbonaraen var veldig god at jeg kunne egentlig spise to av de 😛 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne drikken husker ikke jeg hva det var. Dette var i hvertffall alkoholfritt! Det eneste jeg husker er at det var frukt inni den, og at jeg ikke likte den så godt. Kjæresten min likte den. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne søte desserten skal være en larve. Desserten var ganske god det også. Jeg delte denne med typen og han likte det og. Øynene er blåbær, og den grønne rullekaken er grønnte. Det er corn flakes og frukt under 😀 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi dro til tre Pokémon Centers i Tokyo! Pokémon Center i Character Street i Tokyo Station, Pokémon Center Sunshine City og Pokémon Center Tokyo Skytree 🙂 Etter å ha gått gjennom bildene mine ser jeg nå at jeg ikke tok så mange bilder fra de ulike sentrene 🙁

Det jeg kan fortelle om de ulike sentrene er at de selger alt mulig pokémon. Her selges det klær, luer, ryggsekker, skjønnhetsprodukter, kjeks, kort, nøkkelring, plushies og figurer bl.a.

Bildet nedenfor er fra Skytree. Pokemon centeret var passe stor, og det var ganske mange folk der. Det som ble solgt her kunne man også finne i Ikebukuro og Character Street avdelingene. Det er forresten en Pokégym her, så vi hang ofte her de gangene vi var i Solamachi 😛


Disse her er så utrolig søte. Jeg tror disse er laget av tradisjonellt japansk stoff. Har prøvd å lete etter hva de kalles, men jeg finner ikke informasjon om det. Disse er som Tsum tsum, så man kan liksom stable de oppå hverandre.

Bildet nedenfor er tatt fra Pokémon Center Sunshine City. Det skal være det største Pokémon senteret i Tokyo. Det var virkelig stort! De sier at man kan finne alt av pokémon her. Det jeg har erfart er at man finner stort sett de samme tingene i de ulike sentrene, forskjellen er på mengden.

Jeg fikk desverre ikke tatt bilder fra Character Street i Tokyo Station. Vi sleit med å finne veien til Pokemon Centeret der. Altså vi gikk rundt Tokyo Station i over en halv time. Vi fant oss alltid på Restaurant Street. Vi prøvde å bruke Pokemon go som kart, men det faila siden vi gikk ut av Tokyo Station. Vi fant senteret til slutt, men det var ganske skuffende. Butikken var ganske liten.

Bildene nedenfor er noe av de jeg kjøpte fra Pokemon senteret. Jeg vil ikke vise alt siden noen skal være gaver til familien 😀

Disse her er vifter hvis jeg ikke tar feil. Disse fikk jeg gratis, han i kassen sa at de er gaver 😀
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg kjøpte to Pikachuer, jeg skulle kanskje ha kjøpt flere av de ulike Pokemonene 😛 Her ser man på nært hold hva jeg mener med tradisjonell japansk stoff.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er det både klistremerker og leppepomade 😀
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette er sånn pannebånd som man bruker når man skal vaske ansiktet 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sokker måtte jeg bare kjøpe 😀 Hallo er ikke de så søte 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igjen, beklager hvis jeg ikke fikk tatt ordentlig bilder 🙁 Det var ikke meningen.

Tokyo Skytree er et kjempe fint sted å dra til når man vil se hele Tokyo!

Billettene til Tokyo Skytree kostet sånn ca  167kroner per person dersom man skal kun på observation deck’et. Det finnes også en fast pass billett, som er ganske nyttig dersom man vil slippe å stå i kø. Da jeg dro hit for aller første gang med broren min, ble fast tickets kjøpt siden vi hadde lite tid. Denne gangen tok vi vanlig billetter og sto på kø i sånn ca 20 minutter, eller 15.

Heisen på vei opp til observation deck’et synes jeg var ganske kul. Veldig kul å se den gå fra etasje til meter! Den går liksom 350meter opp! Det eneste jeg ikke liker ved den er dottene i ørene som man får, men det er vel forståelig når vi er på vei 350meter opp. Heisturen tar ikke så lang tid, og det er imponerende.

Sånn ser Skytree ut 🙂

Disse er de nydelige utsikten man ser fra Tokyo Skytree. Dersom man er heldig får man sett Mt. Fuji, men jeg har vært uheldig begge gangene 🙁 Som dere ser så er Tokyo utrolig stort, så hele Tokyo får man ikke sett i noen uker 🙁

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Disse her var på utstilling. Forrige gang var det blomsterkunst 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hvis jeg ikke husker feil, så er Disney Land Tokyo i dette området 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den som likner på Eiffel tårnet bare i rødt og hvitt farge er Tokyo Tower. Vi dro ikke dit denne gangen 🙂 Var ikke så interessert 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så kult som glassgulv er, så er det utrolig skremmende. Jeg begynner alltid å tenke at den kommer til å sprekke og at jeg vil falle. Var litt for redd at jeg ikke klarte å ta en ordentlig bilde 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tokyo Solamachi er en veldig stor senter med over 300 butikker! Jeg er veldig usikker på hvor mange etasjer det er,  men jeg tror det er ulike ut i fra hvilken bygg man er i. 

Jeg har vært her tidligere før for å besøke Tokyo Skytree, men fikk ikke sett hele senteret, kun en bitte liten del av det. Jeg og broren min hadde veldig dårlig tid da vi var her,  mens jeg og typen hadde masse tid. 

Da vi ankom senteret så vi på noen butikker før vi fikk øye på Clover Leaf.  Bubble waffles med is fikk oppmerksomheten våres :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det tok ca. 10 minutter før vi fikk våre bubble waffles siden det var mange som bestillte og det var bare to som jobbet.  Vi bestille egentlig to choco cream bubble waffles. De vi fikk var en maple syrup og en sjokolade. Begge var gode,  men sjokoladen var bedre 😀

Etter Clover Leaf,  gikk vi rundt og tittet på de ulike butikkene. Det var en butikk som solgte fake food figurer.  Vi fikk faktisk sett på en in the making.  Fake food er forresten over alt i de ulike restaurantene i Japan.  Det er faktisk ganske genialt for da trenger man ikke å gå inn restauranten for å se på menyen, man kan se på utstillingsvinduen hva slags mat restauranten tilbyr.  Det har nok reddet oss som ikke snakker japansk ved å vise bilde 🙂 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi spiste lunsj på food courten på senteret.  Jeg husker ikke hva det jeg bestille kalles,  men den var god og kostet ca 80kroner!
Mot slutten av dagen etter å ha gått rundt senteret så vi en liten festival.  Det var kjempe koselig.  Folk hadde på seg yukata,  tradisjonell sang ble spillt og folk danset en tradisjonell dans. Folk som kunne dansen hoppet inn og danset sammen med de andre. 
 Det er forresten flere røykerom på senteret, altså det er en lukket rom kun for røykere.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Jeg og typen var faktisk her for å besøke Tokyo Skytree og Pokemon senteret,  men det tenkte jeg å skrive om i et annet innlegg.  Vi har også her to ganger,  men har valgt å skrive om første dagen,  siden vi bare gikk rundt andre gangen. 

Hei!

Categories Blogg

Hallo,  jeg har ikke blogget på lenge og har ganske dårlig samvittighet.

Da jeg var i Japan,  blogget jeg ikke så ofte. Det var fordi hver eneste dag når vi kom hjem var vi bare veldig slitne at vi sov med en gang. 

Da jeg kom tilbake hjem,  så ble det bare mye jobbing og trening samt at jeg fortsatt hadde jetlag. Hjernen min var fortsatt i feriemodus. Denne uken begynte også skolen.  Så det har skjedd så mye at jeg ikke har hatt tid, men nå føler jeg at jeg nærmer meg de gamle rutinene mine. 

Jeg skal i hvert fall prøve å få blogge mer om turen 🙂

Jeg leste et eller annet sted på nettet at Japanese Ice Ouca har en av de beste dessertene. Det er ca 2 minutters gangei fra Ebisu stasjon. Det er ganske lett å finne stedet 🙂

Det var kø da vi gikk inn kafeen og det var heller ikke ledig sitteplass. Stedet er ganske liten, og det er ikke så mange sitteplasser der, kanskje ca. 8 sitteplasser?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi bestillte først shaved ice i appelsin (litt usikker på om det var appelsin) og i jordbær smak. Shaved ice’en liknet som en søt bjørn, og de heter faktisk Kiiro kuma (gul bjørn) og Pink Kuma ( Rosa Bjørn). Shaved ice’en var ganske god! Det var både is, bønner, tørket aprikos, og frukt under. Jeg er veldig usikker siden jeg bare spiste uten å tenke på det 😛
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter at vi var ferdig med shaved ice, bestillte vi en stor beger med fire ulike smak. Det som ble valgt var matcha (grønn te), kaffe, vannmelon og fersken. Vannmelon og fersken var sorbet hvis jeg ikke tar feil. De er en av de beste jeg har smakt! De smakte ikke kunstig i det hele tatt. Vanligvis så smaker fersken eller vannmelon sorbet veldig kunstig, men ikke disse. Det er som man spiser frukt bare 😛

Kjeksen var også ganske god, litt saltet. Bra komplement for søtheten. Den ved siden av er sjøgress, som smaker både søtt og salt. Den var også kjempe god.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anbefaler dette stedet på det sterkeste! Tror vi må ta oss en tur hit igjen før vi reiser 🙂

Her er bilder fra Ghibli Museum i Mitaka.

Vi ankom museet kl 11:30 og sto på kø en liten stundt. De sjekket faktisk at navnet på billetten matchet legitimasjonen min. Inne fikk vi kjempe søte billetter som har tre filmklipp fra et eller annet Ghibli film. Billetten var for å se en 15 minutters ekslusiv filmklipp. Det var på japansk, men det var ikke et problem for oss.

Det er kjempefint inne i museet. Jeg følte meg som en liten unge 🙂 Det er noe jeg vil anbefale til folk som er glad i Ghibli filmer.

Det er ikke lov å ta bilder inne i museet, men jeg fikk tatt bilder der det er lov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA